Åsen barnebolig

– Det er et flott bygg som utmerker seg. Fargebruken gjør at bygget ikke er helt stramt i sin framtoning, sier virksomhetsleder Kari Hella ved Åsenhagen barne- og avlastningsbolig på Sola fornøyd.

De ansatte og de første beboerne flyttet inn i Åsenhagen i september, og selv om mye skal gå seg til av arbeidsrutiner i bli-kjent-fasen, så er førsteinntrykket bra. – Det er et romslig og luftig bygg, og det er kjempefint her. Ut i fra at bygget skulle settes opp i ei li, så synes jeg de som har tegnet og bygget avlastningsboligen har løst oppgaven på en god måte, sier virksomhetslederen.

Avlastning for foreldre
a°sen-barnebolig-1Åsenhagen barnebolig holder hus i et moderne bygg, preget av tre og glass.  I tillegg blir fasaden muntret opp av fargerike vinduskarmer rundt de store vinduene, og av farget glass i en del mindre vinduer. – Vi har fått gode tilbakemeldinger på fargebruken, forteller Kari Hella. Åsenhagen er en barne- og avlastningsbolig for barn med ulike funksjonshemninger. Boligen er på to etasjer, hvor den øverste etasjen har plass til 6 beboere mens første etasje har plass til 4-5 beboere. – Rommene i andre etasje er større og har en egen sovealkove, fordi disse brukerne bor her mer eller mindre permanent, forklarer Hella. I første etasje er rommene mindre, og brukerne bor her bare for kortere perioder av gangen. – Stolt av bygget Aage Wiese i Byggmester Sagen as har vært prosjektleder under byggingen av Åsenhagen, et prosjekt han synes har vært interessant. – Det har vært kjekt å få være med på å bygge et slikt bygg, som skal være tilrettelagt for barn med diverse handicap. Sola kommune har gjort et godt valg når de gikk inn for Åsenhagen, og siden jeg selv bor på Sola så synes jeg dette blir ekstra kjekt, sier han. Jobben på Sola har pågått siden januar, og framdriften har stort sett gått greit. – Byggmester Sagen as kan virkelig være stolte av denne jobben, mener prosjektlederen.

Sinket av snø
a°sen-barnebolig-2Byggmester Sagen har vært totalentreprenør på Åsenhagen, og bas Rune Imsland som har hatt styringen under hele byggeperioden synes det har vært et travelt men kjekt prosjekt å jobbe med. – Det største problemet vi støtte på under dette prosjektet, var all snøen som lå her i byggestarten. Jeg tror aldri jeg har måkt så mye snø før, smiler han. På det mest hektiske har 15-20 mann fra ulike bransjer jobbet på prosjektet samtidig, mens Byggmester Sagen i gjennomsnitt har hatt et sted mellom 4 og 8 personer på denne byggeplassen. – Det var kaotisk her ute en periode, men det er vi vant med. Og på tross av snø og ferieavvikling i sommer så klarte vi å holde tidsplanen, og var ferdige med bygget i tide, avslutter han.

 FAKTA:

Åsenhagen barnebolig har plass til maks 11 beboere.

Antall ansatte i boligen er 16,24 årsverk, inkludert både heltids-, deltids- og helgestillinger.

Barneboligen blir drevet av Sola kommune, og skal være en avlastningsbolig for foreldre til barn med ulike funksjonshemninger.

Åsenhagen er på 980 kvadratmeter, fordelt på to etasjer.

I første etasje er det plass til 4 (maks 5 beboere), som bor her for kortere perioder av gangen, alt etter foreldrenes behov. Det er ingen øvre aldersgrense for å få plass i denne avdelingen. I andre etasje er det plass til 6 beboere. Disse bor i Åsenhagen permanent, men foreldrene kan komme og gå som de vil, og kan ta med barnet sitt hjem når som helst de måtte ønske det. Beboerne i barneboligen kan bo her til de er 18 år, da blir de regnet som voksne og må over i en annen type omsorgsbolig.