I disse dager sluttføres arbeidene med leilighetskomplekset Elvegården på Ålgård, hvor Byggmester Sagen AS har hatt ansvaret for alt av tømmerarbeider og innredning.

Elvegarden1

– Dette er den største jobben vi har hatt på boligsektoren så lang, og arbeidene har gått utrolig greit, sier administrerende direktør Jostein Skjæveland. For Byggmester Sagen AS har Elvegården vært et slags pionerprosjekt, siden leiligheter i blokkbebyggelse ikke er det firmaet har jobbet mest med tidligere. – Det har virkelig gitt mersmak å bygge så stort, blokker er nok noe vi kommer til å satse mer på framover, fortsetter han.

Elvegarden2Livsløpsleiligheter
Jostein Skjæveland karakteriserer Elvegården som et boligprosjekt med livsløpsleiligheter, hvor førstegangskjøperne er mest interesserte i de minste leilighetene fra rundt 30 kvadratmeter. Gjennom disse leiligheten får de en sjanse til å komme seg inn på boligmarkedet. De større leilighetene på opp til 130 kvadratmeter, har fått mest oppmerksomhet fra den mer voksne befolkningen. Det er Johs.Lunde-gruppen som eier leilighetene. Så langt er 60 prosent av boligene solgt, mens resten er ute på leiemarkedet. – Elvegården har fått en flott plassering, like ved elva ved Magneten på Ålgård. Jo mer jeg er der ute, jo bedre liker jeg meg, innrømmer Skjæveland. Fra Ålgård tar det bare 10 minutter med bil til Sandnes, og ifølge sjefen sjøl så tar det 20 minutter til Sagens lokaler i Hillevåg. – Jeg tror Elvegården blir en suksess, når alt blir ferdig også ute. Foreløpig så ser det litt ut som en anleggsplass, men alt skal være ferdig i løpet av sommeren, sier han.

Elvegarden3Urbant
Når man er på Ålgård så er man er litt i byen, og litt på landet. De nye blokkene har fått et urbant preg, med lyse og moderne funkisleiligheter. For prosjektleder Henning Nevland fra Byggmester Sagen AS, har Elvegården vært et interessant prosjekt. – Vi begynte på jobben i januar 2009. Nå står tre av de fire blokkene ferdige og folk har flyttet inn, mens den siste blokka skal være ferdig i løpet av juni, forteller han. Ålgård har så langt ikke hatt noe særlig blokkbebyggelse, men interessen for Elvegården har likevel vært ok. – Vi har hatt ansvaret for all utvendig kledning, og alt av innredning både når det gjelder romdeling, gipsing, parkett, montering av kjøkken og så videre, forklarer han. Jevnt over i den et og et halvt år lange byggeperioden, så har bemanningen på prosjektet vært 12 mann fra Byggmester Sagen AS. – Det har vært et kjekt prosjekt å jobbe med, og jeg har trivdes veldig godt, avslutter prosjektlederen.