Hetland vgs

Byggmester Sagen tok rehab-jobben av Hetland Videregående Skole på strak arm, og nå står skolen frem som det elevene karakteriserer som landets fineste skole!

Hetland1

Helt spesielle kvaliteter
– Arkitekter og håndverkere har gjort en fantastisk jobb, og det har vært en veldig fin prosess underveis. Byggmester Sagen har hatt ansvar for det innvendige arbeidet. De har gjort et flott stykke arbeid, og vi har knapt merket at de har vært her, sier Hellemo. Rektoren, som har besøkt veldig mange skolebygninger rundt om i landet, synes at ”Nye Hetland videregående skole” har fått helt spesielle kvaliteter inn i bygget sitt og skiller seg ut. – Bygget er innbydende og åpent, samtidig som det byr på intimitet og fordrer til både fred, ro og godt humør. Med andre ord egenskaper som kan være svært så nyttige i et læringsmiljø, slår han fast.

Hetland2Mye positiv respons
Hellemo er også svært fornøyd med materialvalget. – Fliser, heltre og himlinger i eik er med på å sette prikken over i’en. Alt i nybygget bærer egentlig preg av ypperste kvalitet, sier han. Han har fått mye positiv respons fra elever, og eksamensvaktene skryter av at elevene er så avbalanserte og konsentrerte under eksamen. Nye omgivelser er som balsam for sjelen.

Populær skole
At Hetland videregående skole er den mest søkte skolen i Rogaland må nok skoledrift, lærekrefter og godt miljø krediteres for. Men ifølge Hellemo så har det tatt litt av i det siste. Nybygget er utvilsomt med på å dra det positive lasset. Under Åpen dag i vinter var det ikke mindre enn 1000 besøkende – og fullt trafikkaos i Breidablikkveien.

Hetland3Alt innvendig arbeid
Prosjektleder Ståle Hebnes hos Byggmester Sagen har ikke reist rundt og besøkt landets skoler – men han deler rektorens begeistring. – Ja, vi må vel slå fast at Hetland har blitt byens fineste skole i alle fall. Det har blitt en veldig åpen og transparent skole med mye glass. For oss har lydkrav og brannsikring vært de største utfordringene. Ellers har det også vært en del finsnekring rundt forelesningssalen, sier Hebnes. Byggmester Sagen har hatt ansvar for alt innvendig arbeid, og også levert stoler og alt inventar til auditorium.