Sjøhagen 6

I juni åpnet det seg mange nye dører når Byggmester Sagen flyttet inn i sitt splitter nye bygg i Hillevåg. – Vi har gledet oss veldig til dette, og nå er vi endelig
på plass. Det er et stort løft for oss, sier daglig leder Jostein Skjæveland.

Sjohagen5Sjefen har selv tråkket sine barnsben i bydelen, og synes i det hele tatt at det er stas å satse i Sjøhagen. – Som ekte Hillevågsgutt må jeg si at det er helt spesielt å være del av dette. En god kamerat bodde på tomta her. Så her har jeg vært veldig mye i oppveksten. Vi har mange gode historier herfra, smiler han. Skjæveland forteller at selskapet har inne søknad om byggetrinn to. Han krysser fingrene for at Byggmester Sagen nå får gjennomslag for ønskene sine, som er å rehabilitere og bygge på to etasjer på det gamle taxibygget og bygge bro mellom de to bygningene.

En ny epoke
I juni lukket Byggmester Sagen døren for godt i det gamle bygget lenger oppe i gata og gikk inn i en ny epoke i en topp moderne bygning med sjøutsikt og alle tenkelige fasiliteter, på tomta som tidligere huset to eneboliger. Nybygget er på fire etasjer, med en inntrukket femteetasje som skal benyttes som kantine og møterom. Ingeniør -og arkitektfirmaet Rambøll er leietakere fra andre etasje og oppover. Den daglige lederen er ikke den eneste som er fornøyd med å kunne boltre seg på nye kvadratmeter. Vi stanser opp hosAnne Berit Østebø i resepsjonen.

Sjohagen2“Liv og leven”
– Det er en stor forandring å komme inn i et flunkende nytt og moderne bygg. Det er så lyst og trivelig her, men også rent praktisk er det blitt mye bedre, med gjennomtenkte og funksjonelle løsninger som letter arbeidsdagen, sier hun. – Jeg synes også at det er kjekt at det er blitt så mye aktivitet i gangene. Vi er blitt mer samlet og del av et større miljø. Det er hyggelig når det “ramler” folk innom og det blir litt liv og leven, legger hun til. – Det er friskt og godt med nye flotte lokaler, og så har vi fått kantine og fantastisk utsikt. Det er helt storartet, sier økonomisjef Per Ween. Også Sagbladets “redaktør” på huset, regnskaps – og markedsansvarlig Marit Haukali, er strålende fornøyd. – Det aller beste med dette er at vi nå er samlet på et plan. I tillegg kommer jo alt det andre; bygget er luftig, lyst og fint ogpå alle måter gjennomført, slår hun fast.

Sjohagen3Tøff fremdrift
Vi slår oss ned med Bjarne og Kristoffer, som henholdsvis har vært prosjektleder og byggeleder under byggeprosessen. De legger en hektisk byggeperiode bak seg. – Det har vært en fin prosess med lite problemer, men det er ingen tvil om at tidsperspektivet har vært utfordrende. Vi satte en tøff framdrift for oss selv, smiler de to.

De synes forøvrig at det har vært en litt ny “øvelse” både å være utfører og byggherre samtidig. Selve bygget beskriver de som et elementbygg der hovedingrediensen har vært betong, supplert med noen utsøkte detaljer i tre; deriblant inngangspartiet, kantinen og terrassen i toppetasjen og den helt spesielle trappen som står som en bauta gjennom alle etasjene. De synes også at det er spennende å jobbe målbevisst mot et energieffektivt bygg. – Vi har satt inn ekstratiltak for lufttetting og isolasjon, oppgradert ventilasjonsanlegg, satt inn tre lags energi vinduer, alt for å imøtekomme kravene til passivhus, som igjen vil kunne gi oss ett energiklasse A-bygg, sier Pittmann. Vi treffer også på prosjektutvikler Jone Skjæveland i korridoren.

Sjohagen4– Gjør oss stolte
– Det er selvfølgelig mange superlativer jeg kunne ha trukket fram, men jeg kan oppsummere med at nybygget gjør oss stolte. Jeg er godt fornøyd med de energibesparende tiltakene, og vi håper jo at dette kan bli et A-bygg. Jeg synes også at trappen er blitt utrolig fin. Den kostet mye, men jeg tror det er den beste investeringen vi kunne gjort. Alle påpeker den, og den bidrar til å sette en standard for bygget, slår Skjæveland fast. – Arkitektfirmaet Ludo har gjort en fantastisk jobb, legger han til. – Det er blitt et flott bygg, som jeg mener vil bidra til å sette ny standard i dette området. Når det kommer nye bygg, ser man ofte at det skjer spennende ting rundt. Dobbeltsporet, den nye riksveien og den sentrale beliggenheten gjør bydelen til et attraktivt sted for næring. Den forestående og storstilte utbyggingen på FKRA (Felleskjøpet) sin tomt bygger opp under Hillevåg som en av de mest spennende bydelene, sier Berge.