Sjøleik

På Myklebust skjer det mye spennende, når en hel “landsby” nå skal vokse fram til et helt nytt bomiljø. For Byggmester Sagen er “Sjøleik” nettopp ferdigstilt, og bas Rune Imsland kan puste lettet ut – i alle fall når det gjelder dette prosjektet.

Sjoleik1På Jåsund-halvøya, mellom Hafrsfjord bru og Tananger Ring, er det hektisk byggeaktivitet. Armer og bein, gravemaskiner og grussprut fra morgen til kveld. Beliggenheten er unik, det er det ingenting å si på. Her skal flere tusen mennesker bo. Dette er et stort og nøye omdiskutert prosjekt for Sola kommune.

På oppdrag for kommunen har Byggmester Sagen prosjektert og satt opp et boligkompleks med åtte leiligheter, der to er kommunale. De resterende er for Solas innbyggere. Et av kravene er å ha bodd i kommunen i minst fem år. – Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, og det er også Sola Kommune, sier Rune Imsland, som har vært bas på prosjektet. – Dette blir jo en helt ny bydel, med variert bomiljø fra boligkomplekser til eneboliger, grøntarealer og lekeplasser, sier han.

Boligkomplekset er som feltet forøvrig kledelig belagt med tre og med steniplater. Leilighetene, som varierer mellom 50 og 80 kvadratmeter og har 1- 3 soverom, er seksjonert over to flater. De har livsløpsstandard og heis, og det følger en bod med til hver enkelt. Innvendig er det stort sett brukt gips, det er parkett på golvene og fliselagte bad. Leilighetene er velsignet med store vinduer som slipper sollyset inn – og balkong. Byggmester Sagen har hatt totaleneprise og Sagen Betong har hatt ansvar for alt murerarbeid.

Sjoleik2