Vågen vgs

Byggmester Sagen as har hatt en stor og krevende jobb på Vågen videregående skole i Sandnes, når de har kledd “kokongen” med sibirsk lerk. – Det er ingen rette vinkler på denne delen av skolen, forteller prosjektleder Sigurd Middelthon.

Vagen1Nylig begynte 850 elever nytt skoleår, i nybygde Vågen videregående skole i Sandnes. Stor, moderne og flott ligger skolen midt i bybildet, ikke langt fra havnen. Byggmester Sagen as  hatt en viktig rolle i byggingen av skolen, som har vært gjort på såkalt delt entreprise. På det meste har 12 mann fra bedriften vært i arbeid med konstruksjon av alle yttervegger, og ansvar for tetting av disse i form av gips, papp og lekter. Innvendig har Sagen hatt ansvaret for isolering og diffusjonssperring av veggene. Jobben på Vågen videregående skole har pågått siden januar 2009. – Dette er jo arbeid som ikke synes nå som skolen er ferdig, men byggmessig er det likevel en viktig jobb, sier prosjektleder Sigurd Middelthon.

Vagen2Kokong
Noe som imidlertid viser veldig godt igjen, er den såkalte kokongen som Byggmester Sagen as har hatt ansvaret for å kle med sibirsk lerk. Kokongen skiller seg fra resten av skolebygget, som er veldig firkantet og med beine linjer, og preget av overflater i glass og travertinstein. Kokongen er rund i formene, kledd i tre og gir en litt bølgende følelse når man ser oppover den ruvende delen av bygget. – Det har vært en utfordrende jobb og har krevd mye arbeid å få kledd kokongen i lerk. Kokongen har mange vinkler, og ingen  beine linjer. Her svinger og vrir treet seg i mange retninger, forklarer prosjektlederen.

Vagen3
Innovativt
Byggmester Sagen har aldri tidligere hatt en jobb som kokongen. Denne delen av bygget som strekker seg over fire etasjer, har en viktig rolle på skolen. I nederste etasje finner vi storsal med plass til 380 personer, de to neste etasjene i kokongen rommer en rekke smårom, mens toppetasjen huser skolens tegnesal. Kokongen skiller seg såpass fra resten av skolen, at den nok kan komme til å bli sett på som et signalbygg i Sandnes.

Vagen4– Kjempefin skole
I kaoset som preger skolen de første dagene av skoleåret, treffer vi Ann-Christin Franzen, Anna Bakkebø, Hanna Roth og Camilla Finnseth som alle nettopp har startet på første året innen dans. De er kjempefornøyde med den nye skolen. – Det er den fineste skolen jeg har sett, og teknologien virker veldig bra og moderne, sier Anna Bakkebø. Kokongen synes hun er litt spesiell, men hun liker at den skiller seg ut fra resten av bygget. Kokongen signaliserer på en måte at det er lov å skille seg ut på denne skolen.