Vestre Åmøy barnehage

Vestre Åmøy barnehage på Rennesøy har gjennomgått en transformasjon på barnas premisser.

VestreAmoy1

Små føtter løper over det nye golvet i ivrig lek, en liten jente gjemmer seg bak en skillevegg. Vestre Åmøy barnehage på Rennesøy er nesten i mål, og både den rehabiliterte bygningen og det nye bygget er i full bruk. 1500 kvadratmeter å boltre seg på, et stort og flott uteområde og parkering i kjelleren. Den restaurerte barnehagen går fram som et godt eksempel på framtidens barnehager.

– Vi har vært veldig spente på hvordan dette kom til å bli. Nybygget er langt og smalt, og vi har faktisk gått ned i kvadratmeter på de forskjellige avdelingene, sier styrer Laila Lunde. Hun er ikke i tvil om at resultatet er blitt bra. – Vi har nå fått prøvd det ut i en måneds tid og synes det er fornøyelig på mange måter. Vi er veldig fornøyde, og må benytte anledningen til å gi litt ros til Micheal Mair og Rune Langballe i Byggmester Sagen. De har virkelig stått på og gjort en kjempeinnsats for å få barnehagen ferdig, sier hun.

VestreAmoy2Effektive rom
Alle de fem avdelingene har fått en fingarderobe og en grovgarderobe. Lekerommene er ikke mer enn 60 kvadratmeter, men vi snakker om effektiv og kreativ arealutnyttelse. Noen artige skillevegger som er så mye mer enn skillevegger brekker opp rommene. – Det er både skillevegger, korktavler og oppslagstavler, og de er organisert sånn at de lager små rom i rommet, sier Lunde.

Ny hverdag for store og små
Store vinduer som strekker seg fra golv til tak slipper dagslyset inn og sørger både for innsyn og utsyn. Et stort godt fellesrom har det også blitt, et rom som innbyr til fysisk aktivitet og som gir muligheter for klatring og spennende utfordringer langs en hinderløype. Vestre Åmøy barnehage har fått en gjennomgående høy standard, blant annet med et solid og flott tregolv og turkise og limegrønne steinplater som frisker opp. Dette har blitt en barnehage på barnas premisser, men det er også viktig at de voksne trives. Derfor har også de ansatte fått innbydende personalrom.- Jo mer de som jobber her trives, jo større er sannsynligheten for at barna trives. Jeg tror også at flotte og inspirerende omgivelser kan ha noe å si for den fremtidige rekrutteringen av ansatte, sier styreren.