Vognskur – Stavanger kommune

Nok en oppgave er løst. På oppdrag fra Stavanger kommune har Byggmester Sagen og flinke samarbeidspartnere jobbet seg frem til et unikt soveskur, som kan bli gjengs i mange barnehater. Ytre Tasta

Vognskur1– Dette er helt supert, sier barnehagestyrer Tove Ditlevsen. Skuret dekker utvilsomt et behov. Tidligere har ungene blitt satt rundt omkring for å sove, for eksempel under barnehagens halvtak. Så dette er veldig positivt. Skuret er fargerikt, moderne, luftig og fint. Det framstår nok litt mer moderne enn selve barnehagen, men snart kommer også barnehagen til å bli modernisert. Barnehagestyreren er også veldig godt med selve prosessen som har pågått i forbindelse med å utvikle prototypen. – Dette har gått veldig ryddig og fint for seg. Vi har fått god informasjon gjennom hele prosessen, og det er vi ikke så godt vant til, sier hun.

Funksjonelt og vedlikeholdsfritt
Prosjektet er et samarbeid mellom Byggmester Sagen, Varde Bygg, Stavanger kommune og arkitektkontoret Job. Å lage skur for sovende barnehagebarn kan godt være en lek, men det er definitivt ikke lekende lett.

– Dette har krevd sin prosess, for det har vært mange hensyn å ta. Først og fremst er det blitt et annerledes og veldig funksjonelt skur, som i tillegg er vedlikeholdsfritt. Her er alt tenkt på; spiler for luftfuktigheten, komfort for barna, rømningsvei og så er det lagt vekt på at det skal være luftig, sier Thomas Svendsen i Byggmester Sagen.

Han har ansvar for rammeavtalen med Stavanger kommune, og har ledet prosjektet. – Dette har vært en fornøyelse å jobbe med, helt kanon. Vi i prosjektgruppen snakker samme språk og forstår hverandre fullt ut, slår han fast. Skurene monteres på plassen, og består av moduler av steniplater på 120 centimeter.

Fargeklatt
Også arkitekt Hilde Lise Hammonds i Job er strålende fornøyd. – Utgangspunktet har vært å jobbe seg fram til en prototype, som kan kjøpes inn av alle barnehager som har et behov for et skur som dette. Vi har vært innom ulike varianter, og i sluttresultatet har vi tatt hensyn til kostnader, vedlikehold og sikkerhet, og da altså kommet frem til denne modellen, sier hun. – Skuret framstår som en fargeklatt. Det er luftig, vedlikeholdsfritt og lett å gjøre noe med hvis det skulle blitt utsatt for tagging. Godt samarbeid I likhet med de andre som har jobbet på prosjektet, synes også arkitekten at det har vært en god prosess. – Det har vært et helt fantastisk prosjekt å jobbe med, og virkelig en fin gruppe. Det har vært en del detaljer som måtte løses på spesielle måter, men vi har løst det sammen. Det er verken meg eller andre som har eneansvar her, for dette har vi løst sammen. Jeg vil likevel berømme Thomas i Byggmester Sagen for å ha vært helt fantastisk. For ham er ingenting umulig.